Els De Smedt

OK – Ondersteuning bij Kinderwens
www.onvervuldekinderwens.be

Als Kinderwensconsulent begeleid en ondersteun ik jou bij het vervullen van je kinderwens. Daarbij werk ik naar een balans tussen je lichamelijke en mentale gezondheid.

Je emoties, gedachten en verlangens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Je lichaam is daar de uiterlijke manifestatie van. Hoe je je voelt, hoe je denkt. Je lichaam liegt niet en geeft je een signaal als iets uit balans is.

In het begeleiden van vrouwen met een kinderwens vanuit deze holistische visie is het niet de bedoeling om het ‘probleem’ zo snel mogelijk op te lossen, maar streef ik naar bewustwording en inzicht, naar een balans tussen lichaam en geest.

Om die redenen, bied ik met OK professionele begeleiding aan vanuit drie pijlers

Vruchtbaarheidsbewustzijn:
Graag zwanger willen worden start bij inzicht over je eigen lichaam en het bewustzijn van je natuurlijke vruchtbaarheid. Ik leer je begrijpen wat er in je lichaam gebeurt, zodat je er bewuster mee kan omgaan en je zwangerschapskansen vergroot. Ik geef je advies en tips die jouw vruchtbaarheid helpen verhogen.

Lichamelijke ondersteuning:
1/ Fertiliteitsmassage ontspant je lichaam en verhoogt je vruchtbaarheid, zowel wanneer je natuurlijk wil zwanger worden als tijdens een medisch traject. Fertility Massage Therapy stimuleert de doorbloeding van je baarmoeder en de beweeglijkheid van je eierstokken, het verhoogt je eicelkwaliteit en stimuleert de opbouw van je baarmoederslijmvlies. Ook je hormonen komen in balans waardoor je cyclus verbetert. Fertiliteitsassage helpt bij het loslaten van stress en spanning in het lichaam, waardoor je slaagkansen op een zwangerschap toenemen.

2/ Ontspanningsoefeningen helpen je om je hoofd leeg te maken en om in dieper contact te komen met je lichaam. Ik leer jou verschillende ontspanningstechnieken aan waarmee je nadien zelf verder aan de slag kan.

Emotionele ondersteuning:
Wanneer zwanger worden moeilijker gaat dan eerst gedacht, verlies je soms het vertrouwen in jezelf en je lichaam. Als ervaringsdeskundige begrijp ik wat je doormaakt. Ik help jou doorheen de moeilijke momenten en help jou op om opnieuw in je vrouwelijke kracht te komen zodat je je traject met meer vertrouwen kan verderzetten.

Ik kan de uitkomst van je verlangen niet bepalen, maar het is mijn diepste wens om vrouwen in hun kracht te brengen, om hun vruchtbaarheid te optimaliseren, om hun kansen op een succesvolle zwangerschap te vergroten, zodat zij een vruchtbaar leven kunnen leiden.

In het WonderWijvenhuis op donderdagnamiddag, steeds na afspraak:

0479 68 50 59 – els@onvervuldekinderwens.be